Etua kokemuksia

Etua on yksi vanhimmista kotimaisista lainavertailupalveluista, joten se takaa, että asiakkaat löytävät kilpailukykyisimmät ja edullisimmat lainatarjoukset nopeasti. Nopeuden ja helppouden lisäksi Etuan toiminta on luotettavaa ja täysin läpinäkyvää. Asiakkaat saavat nähtäväksi kaikki lainaan liittyvät kustannukset ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Täytä hakemus ja valitse edullisin lainatarjous!

Katso nämä lainapaikat

5/5

Lainamäärä
1000 – 60000 €

Maksuaika
1 – 15 v

Korko
4,9 – 20%

Siirtoaika
15 min

Mitä palveluita Etua tarjoaa?

Etua on jo pitkään toiminnassa ollut yritys, joka tarjoaa kuluttajille ja yrityksille mahdollisuuden vertailla lainatarjouksia.

Palveluun toimitetaan yksi lainahakemus, joka toimitetaan palvelussa mukana oleville yhteistyökumppaneille. Vastauksena saat useita lainatarjouksia eri pankeilta ja rahalaitoksilta.

Faktoja:

 • 2008 – Etua perustettiin
 • yli 10 vuoden kokemus suomalaisten lainojen kilpailuttamisesta
 • Osakeyhtiö
 • 2009 – Etuan valikoimaan lisättiin asuntolainat
 • 2018 – Mediakonserni Alma Media Oyj liittyi Etuan omistajiin
 • 2021 – Alma Media Oyj omistaa jopa 60 % Etuasta
 • Alma Median tunnetuimpia brändejä – Iltalehti, Kauppalehti ja Talouselämä
 • Etuan yhteistyökumppaneihin lukeutuu Suomen johtavia finanssialan yrityksiä
 • Etua ei ole itse lainanmyöntäjä, vaan se hoitaa kilpailutuksen ja lainatarjouksien löytämisen asiakkaan puolesta
 • Maksuton ja ei-sitova ennen lainasopimuksen allekirjoittamista

Palvelu kilpailuttaa asuntolainat, kulutusluotot, yhdistelylainat ja yrityslainat

Etuan perusvalikoima on aika sama mitä muilla kilpailijoilla, kuitenkin ainoana eroavaisuutena muista alan toimijoista se kilpailuttaa myös asuntolainat ja yrityslainat. Etuan kautta pystyt kilpailuttamaan asuntolainat jopa 50 000 euroon asti, kulutusluotot ja yhdistelylainat 500–60 000 euroa ja vakuudettomat yrityslainat jopa 2000–100 000 euroa.

Kilpailutuksen lisäksi Etuan kautta saat maksuturvavakuutuksen, jonka avulla voit käytännössä saada kuukausikorvauksia sairastumisen tai työttömyyden seurauksena. Vakuutuksen tarkoituksena on antaa turva takaisinmaksulle elämäntilanteen muuttuessa. Maksuturvan hakeminen onnistuu lainan hakemisen yhteydessä.

Miten Etua voi kilpailuttaa lainat maksuttomasti?

Palvelunkäyttämistä harkitseville voi tuottaa ihmetystä se, että kilpailuttaako Etua hyväntekeväisyyttään lainat asiakkaalle maksuttomasti. Asia ei suinkaan ole näin yksiselitteinen, sillä sen liiketoimintaa voi verrata netissä toimiviin hotellivaraussivustoihin. Jos päätät kilpailuttaa lainasi Etuan palvelun kautta, se lähettää hakemuksesi useille pankeille, jotka tekevät päätöksen lainan myöntämisestä. Jos Etua saa hankittua potentiaalisen uuden asiakkaan pankille saa se pienen korvauksen siitä. Joten Etuan toiminta ei perustu mihinkään hyväntekeväisyyteen, vaan bisnekseen.

Useimmat pankit ja rahoituslaitokset tekevät Etuan kaltaisten palveluiden kanssa yhteistyötä kerätäkseen uusia asiakkaita. Käytännössä tämän kaltaiset sivustot toimivat pankkien alustana uusasiakashankinnassa. Palvelu ei ole piilottanut toimintamalliansa, vaan se on läpinäkyvästi esitelty heidän verkkosivustollaan. Etua kertoo sivustollaan palvelunkäyttämisen olevan maksutonta ja ei-sitovaa, sillä he saavat palkkionsa kumppaneiltaan hankkiessaan uuden asiakkaan.

Yhteistyökumppaneihin lukeutuu tunnettuja ja luotettavia finanssialan yrityksiä

Etua on ehtinyt vuosikymmenien saatossa haalimaan useita luotettavia pankkeja ja rahoituslaitoksia yhteistyökumppanikseen. Päivitetyn ja ajantasaisen listan näet Etuan omilta verkkosivuilta. Listasta löytyy esimerkiksi seuraavat palvelut:

Asuntolainaa tarjoavat tunnetut kivijalkapankit – Aktia, Nordea, Danske Bank ja Säästöpankki

Kulutusluotot ja yhdistelylainat – Balanzia, Bigbank, Saldo, Credigo ja monta muuta luotettavaa palvelua

Yrityslainat – Yritysluotto.fi, Qred, Collector Bank ja monia muita

Etua kilpailuttaa myös asuntolainat

Etuan valikoimaan kuuluu perinteisten lainatuotteiden lisäksi nykyisen tai uuden asuntolainan kilpailutus. Ennen asuntolainan kilpailuttamista Etua tarvitsee muutaman oleellisen asian, jotka käymme seuraavaksi läpi:

 • Lainamäärä ja takaisinmaksuaika
 • Mahdolliset omat vakuudet tai säästöt, jotka käytetään lainaa varten
 • Ostettavan asunnon tiedot
 • Henkilö- ja yhteistiedot
 • Asumismuoto
 • Tarkemmat tiedot nykyisestä työtilanteesta ja onko sopimus vakituinen, määräaikainen tai oletko opiskelija tai yrittäjä
 • Tulot ja menot sekä niiden välinen suhde
 • Mahdolliset nykyiset lainat

Kyseinen pankki tai rahoituslaitos tarvitsee ainakin edellä mainitut asiat, jonka perusteella asuntolainatarjoukset tehdään. Vaikka kilpailutusosio menee läpi, ei se vielä takaa tarjouksien saamista. Kun kyse on asuntolainasta voi yhteydenottoa joutua odottelemaan muutamia arkipäiviä. Kun pankki ottaa sinuun yhteyttä voi se kutsua pankkiin lainaneuvottelua varten tai voit jopa saada alustavan lainalupauksen ilman konttorissa käymistä.

Lainatarjouksien korot ja kustannukset

Etua ei siis myönnä itse lainaa, se vaan kilpailuttaa ja välittää hakemuksen asiakaan puolesta. Näin ollen se ei itse pysty vaikuttamaan pankkien ja rahoituslaitoksien tarjoamien lainatarjouksien korkohiin ja kustannuksiin. Korkotasoon vaikuttaa myös hakijan täyttämät tiedot, kuitenkin tyypillisesti nimelliskorko on 4,68–20 %. Koron lisäksi lainakustannukset voivat olla enintään 150 euroa vuodessa. Muilla kuluilla tarkoitetaan mahdollisia tilinhoitomaksuja tai avausmaksuja.

Lainaa kilpailuttaessasi huomaathan, että lainan korko voi olla maksimissaan 10 % vallitsevan maailmantilanteen takia. Koronapandemia alensi lainojen korot, jotta hakijat eivät ylivelkaannu mahdollisen työttömyyden tai lomautuksen seurauksena. Korkokatto on voimassa 2021 syyskuun loppuun asti, jonka jälkeen se voi palautua lainasopimuksen mukaiseksi.

Sivustolla esitetyt korot on suuntaa antavia, sillä ne määräytyvät aina asiakaskohtaisesti. Tarkemmat tiedot lainankustannuksista ja koroista näet täyttämällä maksuttoman hakemuksen Etuan palveluun.

Kuka voi käyttää Etuan kilpailutuspalvelua?

Etuan kilpailutuspalvelun käyttäminen vaatii hakijoiltaan joitain tiettyjä kriteerejä, jotka tulee täyttää. Voit kilpailuttaa palvelun avulla kulutusluotot ja yhdistelylainat täyttäessäsi seuraavat ehdot:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Asut Suomessa
 • Käytössäsi on suomalainen pankkitili, henkilötunnus ja verkkopankkitunnukset
 • Luottotietosi on täysin puhtaat sillä maksuhäiriömerkintä estää lainanmyöntämisen
 • Tulosi ovat säännölliset, vähintään 850 euroa bruttona kuukaudessa

Nämä edellä mainitsemamme seikat ovat Etuan asettamat, joillain pankeilla ja rahoituslaitoksilla voi olla vielä tiukemmat ehdot. Jotkut voivat vaatia jopa yli 20 vuoden ikää tai korkeampia kuukausituloja. Sinun hakemustasi ei lähetetä kilpailutettavaksi sellaisille pankeille, joiden ehtoja et täytä.