Sortter kokemuksia

Sortter on yksi lainamarkkinoiden uusimmista tulokkaista, joka toimii nykyään suomen reiluimpana lainojenvertailijana. Palvelu vertaa puolestasi suosituimpien pankkien ja rahoituslaitoksien tarjoamat lainat, sinulle jää ainoaksi osaksi prosessia valita paras vaihtoehto.

Täytä hakemus ja valitse edullisin lainatarjous!

Katso nämä lainapaikat

5/5

Lainamäärä
1000 – 60000 €

Maksuaika
1 – 15 v

Korko
5 – 20%

Siirtoaika
15 min

Sortter - mistä oikein on kyse?

Sortter on melko uusi tulokas Suomen lainaskeneen, sillä palvelu aloitti toimintansa vasta vuonna 2019. Lähtökohta kuitenkin oli hyvin uniikki, sillä he olviat ainoa lainan kilpailuttaja, joka tarjosi lainoilleen “parhaan koron takuun”.

Parhaan koron takuussa on kyse siitä, että jos palvelun kautta haettu laina on kalliimpi kuin muualta saamasi lainatarjous, maksaa yritys sinulle erotuksen välisen summan hyvityksenä.

Faktoja:

  • Vuosi 2019 – Sortter perustettiin
  • Suomessa ainoa toimija, joka tarjoaa parhaan koron takuuta
  • Suomen reilun lainavertailija
  • Maksuton ja helppo palvelu
  • toiminta läpinäkyvää ja 100 % suomalaista

Sortter ei ole lainanmyöntäjä vaan vertailija

Sortterin toimintamalli on samankaltainen, kuin sen kilpailijoidenkin. Se ei siis itse myönnä lainaa, vaan vertailee ne asiakkaidensa puolesta. Palvelun käyttämistä voi vertailla hotellisivustoihin, eli se löytää asiakkaan syöttämien tietojen perusteella parhaimmat ja edullisimmat vaihtoehdot.

Sortterin esittelemät lainatarjoukset ovat aina edullisuusjärjestyksessä ja kaikki lainaan liittyvät kustannukset on esitetty ennen lainapäätöksen tekemistä.

Sortterin yhteistyöpankkeihin lukeutuu tunnetuimpia ja luotettavimpia alan toimijoita, joten jokainen lainaa hakeva tulee löytämään omansa.

Tällä hetkellä lista koostuu jopa 20 eri pankista ja rahoituslaitoksesta.

Asiakkaalle lainapalvelun käyttämisestä on pelkästään hyötyä, ilman sitä joutuisit lähettämään jopa 20 eri pankille erikseen lainahakemuksen löytääksesi edullisimmat vaihtoehdot.

Vaikka palvelu tekee suurimman osan lainanhakuprosessista, ei se pysty tekemään päätöstä lainanmyöntämisestä. Lopullisen päätöksen tekee tarjouksen esittänyt pankki.

Sortterin tehtävänä on vain kilpailuttaa ja tehdä vertailu.

Vaikka Sortter ei pysty vaikuttamaan lainanmyöntämiseen, erottuu se muista lainapalveluista tarjoamallaan parhaan koron takuulla.

Sortter vaatii lainanhakijoiltaan joitain ehtoja, jotka tulee täyttyä

Vaikka voitkin jättää lainavertailun tekemisen Sortterille, tulee sinunkin osallistua jollain tavalla lainanhakuprosessiin. Nimittäin lainatarjouksien vastaanottaminen vaatii joitain kriteerejä mitkä sinun tulee täyttää. Seuraavaksi käymme niitä läpi, jotta tiedät voitko käyttää Sortterin tarjoamaa lainavertailua.

  • Sinulle tulee olla vakituinen osoite Suomessa
  • Säännölliset palkka- tai eläketulot
  • Ikävaatimus on vähintään 20 vuotta
  • Maksuhäiriömerkintöjä ei hyväksytä, vaan hakijan luottotiedot tulee olla puhtaat

Edellä mainitut vaatimukset ovat niitä yleisimpiä, jotkut Sortterin yhteistyöpankit voivat vaatia esimerkiksi korkeampaa ikää tai suurempia tuloja. Kriteerit vaihtelevat luotonantajan mukaisesti. Sortteri valitsee lainanmyönyäjistä vain ne vaihtoehdot, jotka pystyvät myöntämään lainaa sinun antamiesi tietojen perusteella.

Täyttämäsi hakemus kilpailutetaan näiden pankkien välillä ja edullisimmat ja parhaimmat vaihtoehdot lähetetään sinulle esitettäväksi. Palvelun kautta pystyt kilpailuttamaan kaikki lainat 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti 1-15 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainat eivät vaadi hakijoilta erikseen vakuuksia tai henkilötakauksia, vaan ne ovat täysin vakuudettomia.

Lainan Korko vaihtelee hakijan mukaan

Sortterin kautta pyydettävien lainatarjouksien korot vaihtelevat hakijan mukaan 4-20 prosentin välillä. Koron lisäksi lainaan liittyvät kustannukset voivat vuodessa olla maksimissaan 150 euroa.

Vaikka sivustolla on esitetty koron olevan maksimissaan 20 prosenttia, tämänhetkisen korkokaton takia se voi olla enintään 10 %. Korkokatto asetettiin koronapandemian seurauksena, jolloin ihmisten lainanantokyky heikkeni ja se on voimassa 2021 syyskuun loppuun asti.

Korkokaton päättymisen jälkeen kyseinen pankki tai rahoituslaitos voi periä asiakkaalta sopimukseen merkityn korkeamman koron. Jos sopimukseen on merkitty 10 %, pysyy se samana korkokaton päättymisen jälkeenkin.

Lainaesimerkki Sortterin sivustolta: Lainasumma 14 000 euroa, korko 6%, laina-aika 8 vuotta, avausmaksu 0€ ja tilinhoitomaksu 5€/kk, kuukausierä 189 €, jolloin takaisinmaksettavaksi jää 18 142 ja todellinen vuosikorko on 6,94%.

Sortterin kautta haetut lainat eivät vaadi käyttötarkoituksen selittelemistä, vaan voit käyttää sen haluamallasi tavalla. Usein palvelun kautta haetaan lainaa arkisiin pakollisiin menoihin, uuden auton rahoittamiseen tai vanhan korjaamiseen.

Sortterin kautta vertailet lainat parhaan koron takuulla

Sortteri on tällä hetkellä ainoa toimija, joka tarjoaa lainoille parhaan koron takuuta, toiminnaltaan tämä on samanlainen mitä useammissa hotellivaraussivustoilla.

Jos päädyt ottamaan lainaa palvelun kautta, mutta kilpailutuksen jälkeen löydätkin jostain vielä alhaisemman koron. Tässä tapauksessa Sortter maksaa erotuksen parhaan koron takuun periaatteiden mukaisesti.

Voit kilpailuttaa lainasi luottavaisin mielin Sortterilla, he lupaavat olla 100 % sinun puolellasi.

Mitkä asiat vaikuttavan korkoon?

Sortter ei voi itse vaikuttaa lainatarjouksissa esitettyihin korkoihin, päätöksen niistä tekee kyseinen pankki tai rahoituslaitos. Sortterin ainoana tehtävän on hoitaa hakijan puolesta lainojen kilpailutus.

Voit selvittää ilman sitoutumista maksuttomasti oman korkotasosi täyttämällä hakemuksen Sortterin sivustolla. Saamaasi korkotasoon voi vaikuttaa useat seikat, kuten esimerkiksi haettava lainasumma, laina-aika, vuositulot, työsuhde, tulojen ja menojen välinen suhde jne.

Kyseisten tietojen perusteella pankki tekee sinusta arvioin oletko luotettava lainanhakija ja onko lainanantokykysi riittävä.

Lainanhakuprosessi vaihe vaiheelta

Sortterin kautta tehty lainanhakuprosessi on nopea ja yksinkertainen. Aloita se siirtymällä sivustolle Sortter.fi ja valitsemalla tarvitsemasi lainasumma ja takaisinmaksuaika.

 Tämän jälkeen sinut ohjataan lainahakemuksen täyttämiseen, johon kirjaat omat henkilötiedot ja muut pankkien vaatimat asiat lainapäätöstä varten. Hakemuksen täyttämisen jälkeen sinulle lähetetään sähköpostiin ilmoitus, kun olet vastaanottanut uuden lainatarjouksen. Pääset lainatarjouksien vertailemiseen kirjautumalla Sortterin sivustolla omalle tilillesi.

Jos jokin saamistasi tarjouksista oli riittävän edullinen ja se vastasi toivomuksiasi voit siirtyä kyseisen pankin sivustolle allekirjoittamaan lainasopimuksen. Allekirjoittaminen tapahtuu täysin sähköisesti verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos tarjoukset eivät vastanneet odotuksiasi, voit jättää ne vanhenemaan eikä sinun tarvitse erikseen hylätä niitä.