Zmarta kokemuksia

Zmarta tunnetaan yhtenä Suomen johtavimpana lainojenvälittäjänä, joka on ehtinyt toimia alalla jo 20 vuotta. Zmartan yhteistyökumppaneina on 25 tunnettua pankia ja luotonmyöntäjää, joten jokainen lainaa tarvitseva tulee löytämään itselleen sopivan vaihtoehdon. 

Palvelun käyttäminen on täysin maksutonta eikä hakemuksen tekeminen sido vielä lainan ottamiseen. Lainojen lisäksi Zmarta kilpailuttaa myös sähköt.

Täytä hakemus ja valitse edullisin lainatarjous!

Katso nämä lainapaikat

5/5

Lainamäärä
1000 – 60000 €

Maksuaika
1 – 15 v

Korko
4,41 – 10%

Siirtoaika
15 min

Millainen on Zmarta?

Zmarta on maksuton vertailupalvelu, jonka kautta voi vertailla lainat ja sähkösopimukset. Palvelun käyttäminen on sinulle maksutonta, sillä Zmarta saa pienen palkkion yhteistyökumppaneiltaan uudesta potentiaalisesta asiakkaasta.

 Zmartan palvelu ei voi olla kovinkaan monelle suomalaiselle tuntematon, sillä se oli 2019 jääkiekon MM-kisojen suurin sponsori, joka näyttäytyi mainoskatkoilla. Vaikka muistaisitkin Zmartan tältä ajalta et välttämättä tiedä sen enempää millaisesta palvelusta on kyse. 

Selvitimme tarkemmin millaisia lainoja tai sähkösopimuksia Zmartalta saa, miten palvelu toimii ja mitä mieltä asiakkaat siitä ovat.

Zmarta historia:

 • 1999 – Zmartan toiminta alkoi Ruotsissa, yhtiön nimi oli tuolloin Bolåneservice
 • 2003 – Bolåneservice ostettiin ja nimeksi vaihdettiin Freedom Finance AB
 • 2007 – Freedom Finance osti norjalaisen Centumin, jolloin se liitetään osaksi yhtiötä
 • 2008 – Freedom Finance laajentaa toimintansa Suomeen nimellä Freedom Rahoitus
 • 2013 – Yhtiö nimeltään H.I.G Capital Group ostaa enemmistöosuuden Freedom Finance AB: sta
 • 2015 – Zmarta laajentaa toimintaansa ja se lanseerataan Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan
 • 2016 – Kehitystä jatketaan ja yhtiön nimeksi vaihdetaan Zmarta Group
 • 2016 – Mediakonserni Bauer Media Group ostaa Zmarta Groupin
 • 2018 – Zmarta Group laajentaa toimintaansa sähköön ja ostaa sähkövertailuyhtiön Elsklingin ja vakuutuksia vertailevan Insplanetin
 • 2018 – Zmarta Group laajentaa vertailupalvelunsa vakuutuksiin ja ostaa Insplanetin
 • 2021 – Zmarta on yksi suosituin ja luotettavin maksuton lainavertailusivusto, jolla on useita tunnettuja finanssialan toimijoita yhteistyökumppanina

Zmartan yhteistyökumppanit

Kilpailutusta harkitsevalle yksi tärkeimmistä asioista palvelun valitsemisessa on yhteistyökumppanien määrä. Zmartan yhteistyökumppaneihin lukeutuu tunnettuja ja luotettavia rahoitusyhtiöitä. Ajantasaisen ja päivitetyn listan kaikista kumppaneista löydät heti Zmartan etusivulta.

Listalta löytyy jo entuudestaan tuttuja Aktia, Svea, Bigbank, Ostosraha, Santander, Bank Norwegian ja Instabank. Yhteistyökumppaneita on vuosien saatossa ehtinyt kerääntyä listaan jo kolmekymmentä.

Jokaisella yhteistyöpankilla ja rahoituslaitoksella on omat kriteerit, jotka tulee täyttää ennen lainatarjouksien vastaanottamista. Vaikka yhteistyökummpaneita on useita, et välttämättä pysty vastaanottamaan tarjouksia jokaiselta. Zmarta ilmoittaa sinulle kaikista yhteistyökumppaneista, joilta et saanut syystä tai toisesta tarjouksia.

Millaista lainaa voin saada?

Zmartan kautta pystyt kilpailuttamaan vakuudettomat luotot 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Lainojen takaisinmaksuajaksi pystyt valitsemaan 1–15 vuoden väliltä. Vakuudettomiin luottoihin sinun ei tarvitse erikseen asettaa vakuudeksi mitään ”panttia” tai pyytää ketään henkilötakaajaksi.

Vakuudettomat luotot ovat pankille tai rahoituslaitokselle aina riskisempiä esimerkiksi, jos takaisinmaksun kanssa ilmenee ongelmia, tällöin pankilla ei ole mitään takuuta saada takaisinmaksamatonta osuutta takaisin. Tässä tilanteessa pankki on usein asettanut lainoille korkeammat korot, jotta luottotappio riski olisi pienempi.

Zmartan kautta voi kilpailuttaa yhdistelylainan, autolainan, remonttilainan tai minkä tahansa haluamansa luoton.

Zmartan kautta kilpailutetun lainan korko

Zmartan kautta kilpailutettujen lainojen korko on tyypillisesti 4,41–20 prosentin väliltä, mutta tämänhetkisen korkokaton takia lainojen nimelliskorko voi olla enintään 10 %. Korkokatto asetettiin koronapandemian myötä, jotta sen tuomien ongelmien myötä velkaantuminen ei kasvaisi. Sen tarkoitus on helpottaa taloudellisissa vaikeuksissa olevien kuluttajien asemaa.

Lainan korkotasoa ei voi määritellä tarkasti ennen kuin hakija täyttää lainahakemuksen. Jokaisen asiakkaan saama korkotaso määräytyy hänen antamiensa tietojen ja taloudellisen tilanteen pohjalta. Arvio tehdään sen mukaan onko hakijan tulot säännölliset ja onko hänellä mahdollisesti aikaisempia velkoja.

Koron lisäksi laina sisältää muita sivukuluja, jotka voivat maksimissaan olla 150 euro vuodessa, tämä seikka on ihan lain asettama pykälä. Sivukuluiksi voidaan sanoa esimerkiksi tilinhoitopalkkioita tai lainan avausmaksua.

Zmartan sivuilta otettu suuntaa antava lainaesimerkki: Lainasumma 10 000 euroa, 6 vuoden takaisinmaksuajalla, kuukausierä 183 €. Tällöin luoton kokonaiskustannukset ovat 13 158 €, nimelliskorko 9,9 % ja todellinen vuosikorko 9,92 % (sisältäen 0 € laskutuslisän ja 0€ avausmaksun).

Jos haluat saada tarkemman arvion omalle lainasummallesi ja takaisinmaksuajallesi niin voit käyttää Zmartan lainalaskuria apunasi. Laitettuasi lainasumman ja laina-ajan, näet suuntaa antavan kuukausierän alapuolelta.

Miten haen lainaa?

Voit käyttää Zmartan tarjoamaa lainojen kilpailutuspalvelua, kunhan olet 20-75-vuotias. Sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, vähintään 750 euroa kuukaudessa. Tämän lisäksi palvelunkäyttäminen edellyttää puhtaita luottotietoja, joten mahdolliset maksuhäiriömerkinnät estävät luotonhakemisen ja myöntämisen.

Lainan hakeminen tapahtuu seuraavanlaisesti:

Aloittaaksesi lainan hakemisen siirry Zmartan verkkosivuille, josta valitset tarvittaman lainasumman ja takaisinmaksuajan. Tämän jälkeen ikkunaan aukeaa suurempi näkymä, jossa kysytään henkilötietoja ja lainan käyttötarkoitusta. Jos et halua tarkemmin määritellä mihin lainasi käytät, voit valita kohdan ”kulutus”.

Lähetettyäsi hakemuksen alat vastaanottamaan tarjouksia niiltä Zmartan yhteistyöpankeilta, joiden kriteerin ja ehdot täytät. Vertaile saamiasi tarjouksia kirjautumalla Zmartan Omatili-palveluun, johon tunnistaudut omilla verkkopankkitunnuksillasi. Palvelu ilmoittaa sinulle myös ne pankit, joiden ehtoja et täyttänyt.

Jos jokin saamistasi tarjouksista vastasi odotuksiasi, siirry hyväksymään se pankin tai rahoituslaitoksen sivustolle. Kilpailuttamisen ja vertailun tekeminen on maksutonta ja ei-sitovaa, joten sinun ei ole pakko hyväksyä mitään saamistasi tarjouksista, voit halutessasi vain tarkistaa oman korkotasosi.

Lainasopimus solmitaan sinun ja pankin välille, Zmartan hoitaa pelkästään kilpailutusprosessin. Rahojen maksamiseen vaikuttaa valittu pankki, mutta tyypillisesti se tapahtuu 1-2 pankkipäivän kuluessa. Rahansiirtoihin vaikuttaa myös se minä päivänä ja mihin kellonaikaan haet lainaa.

Zmartan kautta myös yrityslainaa

Zmarta laajensi vertailupalvelunsa vuonna 2020 yrityslainoihin ja tänä päivänä sen yhteistyökumppaneihin lukeutuu muutamia yritysrahoitusta tarjoavia tahoja.

Zmarta haluaa auttaa yrittäjiä rahoittamaan toimintaansa tarjoamalla helpon ja nopean yrityslainojen lainavertailun. Näet kaikki yrityslainatarjoukset Zmartan omatili-palvelun avulla, josta voit myös kätevästi tehdä vertailun.

Palvelun yhteistyöpankit tarjoavat vakuudettomia yrityslainoja 1000 eurosta jopa 250 000 asti. Myös yrityslainojen koroissa ja kustannuksissa voi olla suuriakin eroja, tästä syystä suosittelemme käyttämään Zmartan maksutonta yrityslainavertailua.