Edullinen laina

Etsitkö edullista lainaa? Edullinen laina kannattaa valita ylihintaisten lainojen sijaan. Parhaiten edullisen lainan löytää itselleen tekemällä maksuttoman vertailun, jonka avulla varmistut ettet maksa lainasta liikaa. Lainan edullisuuteen vaikuttaa useammat asiat jotka listasimme tähän auttaakseemme löytämään oikeasti edullisen lainan. 

5/5

Lainamäärä
100 – 60000 €

Maksuaika
12 – 180 kk

Korko
4,19 – 20%

Siirtoaika
15 min

Lue lisää Omalaina.fi

5/5

Lainamäärä
1 – 4000 €

Maksuaika
3 – 54 kk

Korko
0 – 20%

Siirtoaika
15 min

5/5

Lainamäärä
500 – 60000 €

Maksuaika
12 – 180 kk

Korko
4,5 – 20%

Siirtoaika
15 min

Lue lisää Lendo

5/5

Lainamäärä
1000 – 60000€

Maksuaika
12 – 180 kk

Korko
6,99 – 19,99%

Siirtoaika
15 min

Lue lisää Bank Norwegian

5/5

Lainamäärä
500 – 70000€

Maksuaika
12 – 180 kk

Korko
4,5 – 20%

Siirtoaika
15 min

Lue lisää Rahalaitos

5/5

Lainamäärä
500 – 70000€

Maksuaika
12 – 180 kk

Korko
8 – 20%

Siirtoaika
15 min

Lue lisää Komplett Bank

5/5

Lainamäärä
500 – 5000€

Maksuaika
6 – 60 kk

Korko
20%

Siirtoaika
15 min

Haluatko tutustua tarkemmin yksittäiseen luotonantajaan? Klikkaa Lue lisää painiketta.

Vertailun avulla edullinen laina

Edullisen lainan saamiseen vaikuttaa useampi asia, kuitenkin suurin tekijä on lainan korko. Lainan nimelliskorolla tarkoitetaan lainan koron suuruutta ilman muita kuluja. Kun taas lainan todellinen vuosikorko kertoo lainan lopullisen hinnan kuluineen. Tästä syystä ennen lainan ottamista on suositeltavaa tehdä kattava lainavertailu, jossa lainoja pystytään vertailemaan toisiinsa. Vertailun avulla saadaan selvitettyä lainan lopullinen hinta, jotta lainan ottaminen on helpompaa ja saadaan selvyys siitä mistä maksetaan. Kuluttajille edullinen laina pitkällä maksuajalla sekä matalalla korolla on parhain vaihtoehto. Kuitenkin edullinenkin laina voi sisältää koron lisäksi erilaisia kuluja kuten esimerkiksi avausmaksun, nostopalkkion ja tilinhoitomaksun. Avausmaksulla viitataan kuluihin jotka syntyvät lainan avaamisesta. Joissain lainapaikoissa avausmaksu voidaan ilmasta nostopalkkiona. TIlinhoitomaksulla tarkoitetaan kuukausierään lisättyä kulua, joka on lähes jokaisessa lainassa. Yleensä kulut jotka syntyvät tilinhoitomaksusta ovat muutamia euroja. 

Edullisen lainan ominaisuudet

Edullista lainaa hakiessa on suositeltavaa miettiä millaisia ominaisuuksia se pitää sisällään. Useimmat lainapaikat jotka tarjoavat pikavippejä ratsastavat edullisuudella, mutta harvemmin se kuitenkaan on totta. Useimmat mainostavat korottomia pikavippejä, jotka pitävät sisällään erilaisia ehtoja. Esimerkiksi jos haluaa saada korottoman pikavipin, tulee se maksaa kokonaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä. 

Millaisia lainatyyppejä on olemassa?

Edullista lainaa hakiessa on suositeltavaa miettiä minkälaista lainaa tarvitsee ja mikä lainatyyppi olisi itselleen oikea vaihtoehto. Yleisimmät lainatyypit mitä eri lainapaikat tarjoavat ovat pikavipit sekä kulutusluotot. Kulutusluottoja on kahdentyyppisiä eli vakuudettomia ja vakuudellisia. Pikavippien yleisin ominaisuus on lyhyt takaisinmaksuaika ja lainasummat vaihtelevat 100 eurosta 2000 euroon saakka. Kulutusluottojen lainasumma on yleensä 1000 – 50 000 euroa, joten se on hyvä vaihtoehto suurempiin ja harkittuihin hankintoihin. Jos päättää ottaa vakuudellisen kulutusluoton tarkoittaa se sitä, että lainan myöntäjälle annetaan vastineeksi lainasta jonkinlainen vakuus, kuten esimerkiksi asunto tai auto. Tämän takia vakuudellisia kulutusluottoja voi helpommin saada matalammalla korolla kuin vakuudettomia. Vakuudettomiin kulutusluottoihin ei vaadita pantiksi mitään vakuutta, mutta usein näiden lainatyyppien korkotaso voi olla korkeampi. 

Edullisen lainan käyttökohteet

Ennen edullisen lainan hakemista, kannattaa miettiä mihin käyttötarkoitukseen laina tulee, jotta oikean lainatyypin valitseminen olisi helpompaa. Esimerkiksi pikavippi on hyvä vaihtoehto äkilliseen ja pieneen tarpeeseen. Kun taas kulutusluotto kannattaa valita silloin kun rahaa tarvitsee enemmän ja se käytetään harkittuihin hankintoihin. Esimerkiksi asunnon remontoimiseen tai uuden auton hankintaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei lainaa ole suotavaa ottaa ilman harkitsemista sekä tarkkaa suunnitelmaa. Jos lainan ottaminen on välttämätöntä, niin suosittelemme aina valitsemaan edullisimman lainan, jotta lainan takaisinmaksaminen ei tuota ongelmia tai kaada taloutta. 

Täsmäluotto.fi 2020 – Hae täsmäluottoa netistä heti tilille Käyttöehdot