Kilpailuta laina netissä

Lainaa hakiessasi kannattaa sinun hyödyntää kilpailutuspalveluita rahan ja ajan säästämiseksi. Kilpailutusprosessissa sinun tehtäväksesi jää täyttää yksi hakemus, joka lähetetään useille pankeille ja rahoituslaitoksille. Voit vastaanottaa useita tarjouksia jopa 20 eri pankilta, kunhan täytät heidän vaatimat kriteerit.

Kilpailuttamalla lainat et sitoudu vielä mihinkään vaan voit kätevästi, vaikka tarkistaa korkotasosi tai vertailla eri luotoantajien kriteerejä sekä hinnoittelua. Tässä artikkelissa paneudumme tarkemmin kilpailutuksen saloihin ja kerromme mitä sen tekemisessä kannattaa huomioida.

Täytä vain yksi hakemus

Sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, jonka avulla saat useita lainatarjouksia. Näet nopeasti mistä saisit edullisinta lainaa.

Rahat tilille alle vartissa

Saat useita lainatarjouksia heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Valitse itsellesi parhaiten sopiva laina. Rahat voit nostaa tilille heti.

100% kotimainen ja turvallinen

Täsmäluotto on täysin kotimainen lainapalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaat lainat. Kaikki liikenne on salattu turvallisesti SSL-yhteydellä.

Katso myös nämä lainapaikat

5/5

Lainamäärä
1000 – 60000 €

Maksuaika
1 – 15 v

Korko
4,6 – 10%

Siirtoaika
15 min

5/5

Lainamäärä
1000 – 60000 €

Maksuaika
1 – 15 v

Korko
4,19 – 10%

Siirtoaika
15 min

5/5

Lainamäärä
500 – 70000€

Maksuaika
1 – 15 v

Korko
4,5 – 10%

Siirtoaika
15 min

5/5

Lainamäärä
1000 – 60000 €

Maksuaika
1 – 20 v

Korko
4,19 – 10%

Siirtoaika
15 min

5/5

Lainamäärä
500 – 60000 €

Maksuaika
1 – 15 v

Korko
4,5 – 10%

Siirtoaika
15 min

5/5

Lainamäärä
3000 – 30 000€

Maksuaika
1- 10 v

Korko
9,95 %

Siirtoaika
15 min

Haluatko tutustua tarkemmin yksittäiseen luotonantajaan? Klikkaa Lue lisää painiketta.

Maksuttomalla kilpailutuksella löydät edullisimmat lainat

Pääset vastaanottamaan useita lainatarjouksia täyttämällä maksuttoman hakemuksen kilpailutussivuston avulla. Löydät sivustomme etusivulta lainalaskurin, jonka kautta pääset suoraan tekemään kilpailutuksen. Kilpailutuksessa on mukana useita tunnettuja ja vakavaraisia finanssialantoimijoita.  

Voit saada ensimmäiset lainatarjoukset muutamien minuuttien sisällä lainahakemuksen täyttämisestä. Lainanmyöntäjästä riippuen voit saada lainankin tilillesi jopa samana päivänä.

Kun olet vastaanottanut kaikki saatavilla olevat lainatarjoukset, alat analysoimaan ja vertailemaan niitä. Keskity lainan todelliseen vuosikorkoon, joka kertoo mitä laina tulee lopullisesti maksamaan. Se sisältää mahdolliset sivukulut, lainanhoitokustannukset, avausmaksut ja muut lainaan liittyvät maksut.

Olipa hakemasi lainasumma pieni tai suuri, tee kilpailutus ja säästä jopa tuhansia euroja.

Paras lainan kilpailutus

Kilpailutussivustot ovat kasvattaneet asemaansa ja niitä on lanseerattu lainamarkkinoille tasaisesti. Tästä syystä kuluttajan voi olla vaikeaa tietää mikä palveluista on edullisin ja helppokäyttöisin? 

Tekemämme tutkimuksen perusteella kaikki paljon esillä olevat sivustot ovat luotettavia, mutta me nostaisimme jalustalle luotettavuuden ja helppokäyttöisyyden takia palvelut Rahoitu.fi Rahalaitos.fi ja Omalaina.fi.

Varsinkin Omalaina ja Rahalaitos voi olla monelle suomalaiselle kuluttajalle tuttu tv-mainoksistaan. Ne ovat kasvattaneet tunnettavuutta ja luottamusta suomalaisten lainanhakijoiden keskuudessa.

Kaikkien edellä mainittujen palveluiden käytettävyys on samankaltainen. Tehtäväksesi jää täyttää yksi maksuton hakemus, odottaa lainatarjouksia, tehdä keskinäinen vertailu ja valita edullisin vaihtoehto.

Olemme helpottaneet valinnan tekemistä, sillä voit kilpailuttaa lainasi sivustomme kautta. Valitset vain lainasumman ja tarvittavan laina-ajan, tämän jälkeen pääset suoraan luotettavan kilpailutuspalvelun sivuille.

Miten lainojen kilpailuttaminen käytännössä toimii?

Lainan kilpailutus on osa lainanhakuprosessia ja sen tekeminen on erityisen tärkeää ennen lainaa sitoutumista. Sen avulla voit myös tarkistaa henkilökohtaisen korkotasosi ja hinnoittelun. Tätä tietoa et voi tarkistaa minkään pankin tai rahoituslaitoksen sivuilta, sillä he ovat listanneet vain suuntaa antavat tiedot lainasta.

Melkein kaikilla pankeilla tai rahoituslaitoksilla on riskiperusteinen hinnoittelu tapa, joten ennen hakemuksen täyttämistä et voi tietää lainan kustannuksia tai korkoa.

Käytä kilpailutuksen tekemiseen sivustoamme, jossa voit valita itsellesi tarvittaman lainasumman ja takaisinmaksuajan. Tämän jälkeen sinut ohjataan varsinaisen hakemuksen täyttämiseen.

Näin teet kilpailutuksen:

  • Valitse sivustoltamme Täsmäluotto.fi etusivulta löytyvästä laskurista sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika. Kirjaa kyseiseen kohtaan myös sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumero. Laskurin alle ilmestyy myös lainan arvioitu kuukasierä ja esimerkki lainakustannuksista.
  • Siirry varsinaisen lainahakemuksen täyttämiseen klikkaamalla ”hae nyt” painiketta.
  • Täytä hakemukseen kaikki vaadittavat henkilötiedot ja tarkemmat erittelyt taloudellisesta tilanteestasi. Käytä hakemuksen täyttämiseen hieman enemmän aikaa, sillä täytettyjen tietojesi perusteella pankki arvioi takaisinmaksukykysi ja tekee päätöksen lainan myöntämisestä.
  • Tarjouksien saapumisen jälkeen alkaa vertaileminen – Voit saada ensimmäiset tarjoukset jopa muutaman minuutin jälkeen. Pystyt vastaanottamaan tarjouksia niiltä yhteistyöpankeilta, joiden ehdot täytät. Näet tarjouksissa kaikki oleellisimmat asiat, jotka kertovat lainan lopulliset kustannukset.
  • Suosittelemme kiinnittämään vertailua tehdessäsi lainan todelliseen vuosikorkoon.
  • Kun olet tehnyt lainatarjouksien välisen vertailun ja löytänyt niiden joukosta edullisimman vaihtoehdon, siirry allekirjoittamaan lainasopimus sinun ja valitun pankin välille.
  • Tarvitset sopimuksen allekirjoittamiseen pankkitunnuksiasi ja joissain tapauksissa pankki tai rahoituslaitos voi haluta tuloistasi lisäselvityksiä viimeisimmän palkkakuitin tai muun todistuksen muodossa.

Hyväksytyn päätöksen jälkeen rahat maksetaan tilillesi joko samana päivänä tai 1-2 arkipäivän kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta.

Kilpailutuksessa mukana olevat pankit ja rahoituslaitokset

Yhteistyökumppaneiden lista on kasvanut vuosien varrella ja nykyään siihen lukeutuu useita tunnettuja sekä luotettavia luotontarjoajia.

Lainahakemuksen kilpailutuksessa on mukana esimerkiksi monipuolisia pankkipalveluita tarjoava Bigbank, joustavista lainavaihtoehdoista tunnettu Credit24, Risicum, virolainen Bondora, Komplett Bank, Balanzia ja monta muuta tuttua sekä turvallista palvelua.

Löydät kilpailukykyisen lainan tarkastelemalla lainan todellisia kustannuksia

Kun aloitat edullisen lainan löytämisen vertailun tekemisellä sivustomme avulla voit saada ensimmäiset lainatarjoukset jopa minuuttien kuluttua. Vertaile lainan todellisia kustannuksia, jotka on esitetty tarjouksiin selkeästi. Näet jokaisen lainavaihtoehdon koron, avaus- ja tilinhoitomaksut, todellisen vuosikoron ja kokonaishinnan, joten suurin osa kilpailutusprosessista on jo hoidettu puolestasi.

Tehtäväksesi jää vertailla tarjoukset ja valita edullisin sekä vaatimuksiasi vastaava laina.

Vertailua tehdessäsi suosittelemme kiinnittämään huomion seuraaviin spekseihin:

  1. Todellinen vuosikorko – Älä kiinnitä huomiotasi ensimmäisenä nimelliskorkoon vaan tarkastele lainan todellista korkoa, joka pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kustannukset.
  2. Lainan kuukausierä – Lainan kuukausittaiset lyhennykset tulee olla sen suuruiset, ettei niiden maksaminen tuota ongelmia. Älä myöskään pienennä kuukausittaista maksua pidentämällä laina-aikaa, sillä se nostaa taas lainan koron pilviin.
  3. Lainan kokonaiskustannukset – Tämä termi kätkee taakseen kaikki lainaan liittyvät kustannukset.

Mitä hyötyä on kilpailuttaa lainat?

Lainojen kilpailutuksesta on kuluttajalle pelkästään hyötyä, rahan lisäksi säästät myös kullanarvoista aikaasi.

Seuraavaksi esitämme esimerkin lainakustannuksista, huomioithan kuitenkin, että esitetyt luvut ovat suuntaa antavia lopullinen korko ja ehdot määräytyvät hakijalle henkilökohtaisesti.

Täsmäluotto.fi esimerkki lainakustannuksista:

1000 euron luotto. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,59 %. Avausmaksu 0 €. Takaisinmaksuaika 7 v. Luoton ja luottokustannuksien yhteismäärä 1.168 €. Lainan arvioitu kuukausierä: 13 €.

10 000 euron luotto. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 5,77 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 10 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 13.098 €. Lainan arvioitu kuukausierä 109 €.

60 000 euron luotto. Nimelliskorko 4,50 %. Luoton todellinen vuosikorko 4,78 %. Avausmaksu 49 €. Takaisinmaksuaika 15 v. Luoton ja luottokustannusten yhteismäärä 83.587 €. Lainan arvioitu kuukausierä 464 €.

Korkokaton vaikutus lainojen kilpailutuksessa

Vuonna 2019 koronapandemian seurauksena kuluttajasuojalaki asetti pysyvän katon lainan korolle ja sivukuluille. Lainojen maksimikorko saa lain seurauksena olla 20 % eikä lainan sivukulut saa olla vuodessa yli 150 €. Pahentuneen koronapandemian takia vuonna 2021 kulutusluotoille asetettiin väliaikainen korkokatto, joka leikkasi lainasta perittävät korot 10 %. Väliaikainen korkokatto on voimassa syyskuuhun 2021 loppuun asti.

Korkokattoa kannattaa hyödyntää lainojen kilpailutuksessa, sillä sen avulla voit saada vielä edullisempaa lainaa, kun korkoja on laskettu merkittävästi. Vaikka edullisuus houkuttelee hakemaan lainaa, mielessäsi että korkokatto ei estä merkitsemästä lainasopimukseen yli 10 % korkoa, joka voi palautua tälle tasolle korkokaton päättymisen jälkeen.

Kun teet kilpailutuksen voit löytää pysyvästi edullisen lainan, jonka korko ei nouse korkokaton päättymisenkään jälkeen.

Kuka voi käyttää kilpailutuspalvelua?

Voit tehdä kilpailutuksen palvelumme kautta, kunhan olet vähintään täysi-ikäinen, asut Suomessa pysyvästi ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä.

Se ei kuitenkaan ole 100 % varmaa, että saisit hyväksytyn lainapäätöksen vaan joissain tilanteissa se voi tulla hylättynä takaisin. Tämä seikka voi johtua siitä, että jotkut pankit on voinut asettaa tiukemmat lainanantokriteerit.

Yleisimpiä syitä kielteiselle lainapäätökselle on esimerkiksi riittämätön ikä. Vaikka hakija olisi 18-vuotias, voi joillain pankeilla olla korkeampi ikävaatimus. Useammat rahoituslaitokset voivat vaatia jopa 20–25 vuoden ikää lainan saamiseksi.

Myös maksuhäiriömerkintä estää lainan saamisen, sillä aikaisemmat maksuvaikeudet voivat kieliä suuremmasta todennäköisyydestä saada uusi merkintä, jolloin pankin luottotappioriski kasvaa ja tällöin merkintä estää lainanmyöntämisen. Jokainen pankki sekä rahalaitos tarkistaa kaikkien asiakkaiden luottotiedot lainapäätöksen yhteydessä.

Jos kuitenkin täytät nämä vaatimukset, voit kilpailuttaa lainasi sivustomme kautta valitsemalla tarvittavan summan ja laina-ajan laskurin avulla. Kilpailutuksen avulla saat jopa 20 eri pankin tarjoukset nähtäväksi. Pystyt vastaanottamaan tarjouksia vain niiltä pankeilta, jotka voivat tarjota tietojesi perusteella lainaa.

Kilpailutuksen tekeminen on aina ei-sitovaa ja maksutonta, vasta kun päätät allekirjoittaa sopimuksen sinun ja pankin välille olet sitoutunut lainan ottamiseen.