Ferratum kokemuksia

Ferratum on yksi pisimpään lainamarkkinoilla toimineista palveluista, joka tarjoaa rahoitusratkaisuja kuluttajille. Ferratum pyrkii toiminnallaan tekemään arjen pankkiasioista yksinkertaista ja vähemmän stressaavaa. Palvelu on halunnut kehittää parhaat mobiili- ja verkkopankkikokemukset asiakkaiden antamien palautteiden pohjalta. 

Ferratumin toiminta on asiakaslähtöistä ja he luovat vahvan luottamuksen kaikissa osa-alueissa. Ferratum Bank on osana Ferratum Group-konsernia ja se on perustettu vuonna 2005. 2015 yhtiö listautui Frankfurtin pörssiin ja nykyään se on luotettava ja vakavarainen yhtiö. 

Täytä vain yksi hakemus

Sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, jonka avulla saat useita lainatarjouksia. Näet nopeasti mistä saisit edullisinta lainaa.

Rahat tilille alle vartissa

Saat useita lainatarjouksia heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Valitse itsellesi parhaiten sopiva laina. Rahat voit nostaa tilille heti.

100% kotimainen ja turvallinen

Täsmäluotto on täysin kotimainen lainapalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaat lainat. Kaikki liikenne on salattu turvallisesti SSL-yhteydellä.

5/5

Lainamäärä
3000 – 30 000€

Maksuaika
1- 10 v

Korko
9,95 %

Siirtoaika
15 min

Mikä on Ferratum?

Ferratum on ehtinyt toimia lainamarkkinoilla jopa 15 vuoden ajan. Lue tästä Ferratum kokemuksia ja hae edullista lainaa jopa 30 000 euroon asti.

Ferratum on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista lainapalveluista, se on ehtinyt tarjoa suomalaisille rahoitusratkaisuja jo 15 vuotta. Kirjasimme tähän sivustolle oleellisimmat ja tärkeimmät faktat Ferratumista ja sen käytettävyydestä.

Faktat:

  • 2005 – Ferratum perustettiin
  • Lainat myöntävät maltalainen Ferratum Bank p.I.c, joka on Ferratum Oyj:n tytäryhtiö
  • Ferratumin toimintaa on nykyään ympäri maailmaa, jopa 20 eri maassa
  • 2015 – Yhtiö listautui Frankfurtin pörssiin
  • Ferratum Bank on Maltan sekä Euroopan finanssivalvonnan alla, joten sillä on lupa harjoittaa rahoitustoimintaa ulkomaan lisäksi myös Suomessa
  • Luotettava ja vakavarainen yhtiö

Ferrratumin lainavaihtoehdot

Ferratum on vuosien aikana päivittänyt tuotevalikoimaansa useaan kertaan. 2021 sivusto lanseerasi lainatuotteen, joka palvelee nimellä Ferratum Laina. Kyseinen lainatuote on kertaluontoinen 3000–30 000 euroon asti. Lainalle on mahdollista saada takaisinmaksuaikaa 1–10 vuotta.

Ferratum tarjoama kertalaina on hyvä valinta isompiin kerralla ostettaviin hankintoihin. Kertaluontoisina asioina voidaan tarkoittaa esimerkiksi autolainaa, remonttilainaa, venelainaa tai yhdistelylainaa. Käymme vielä myöhemmin läpi lainan koron ja muut siihen liittyvät kustannukset.

Ferratum lainan korko ja kustannukset

erratumin tarjoaman lainan korkoon ja muihin kustannuksiin vaikuttaa lainasumma sekä takaisinmaksuaika. Ennen hakemuksen täyttämistä on siis todella vaikeaa arvioida kustannuksien lopullista hintaa, se selviää vasta asiakkaan henkilötietojen perusteella.

Ferratun on kuitenkin sivustollaan antanut lainaesimerkin tietylle lainasummalle, joka toimii suuntaa antavana: 9000 euron luotto, laina-aika 7 vuotta, maksuerät 84 kpl, kuukausittaiset maksuerät 159,08 €, todellinen vuosikorko 12,74 %, nimellinen vuosikorko 9,95 %, avausmaksu 0 €, tilinhoitomaksu 9,90 € kk, luoton arvioidut kokonaiskustannukset yhteensä olisivat 19 363 euroa, edellyttäen että asiakas noudattaa edellä mainittua maksusuunnitelmaa.

Kun teet laskelmaa tarvittavasta lainasummasta ja takaisinmaksuajasta, pyri mitoittelemaan se omaan talouteesi sopivaksi. Jos lainalle valitsee turhan pitkän takaisinmaksuajan, voi se nostaa lopulliset kustannukset kohtuullisen korkeiksi.

Voit tehdä suuntaa antavan arvioin siitä minkälaiset kuukausittaiset maksusi tulisi olemaan tietyllä lainasummalla ja takaisinmaksuajalla. Löydät lainalaskurin Ferratumin kotivisuilta painamalla etusivulta kohdasta ”hae lainaa”. Syötettyäsi haluamasi summan ja laina-ajan, näet alapuolelta arvion kuukausittaisten maksujen suuruudesta.

Normaalisti Ferratumin tarjoamien lainojen korko voisi olla korkeampi, mutta koronapandemian tuoman väliaikaisen korkokaton myötä nostetun luoton nimelliskorko voi olla enintään 10 %. Kyseinen lakimuutos on voimassa 30.9.2021, korkokaton jatkosta päätetään tämän voimassaoloajan päättymisen jälkeen.

Lainan hakeminen ja takaisinmaksu

Ferratumin lainanhakuprosessi tapahtuu täysin sähköisesti netin välityksellä, tunnistautumiseen vaaditaan ainoastaan verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta. Lainan hakeminen aloitetaan hakemuksen täyttämisellä, jossa kysytään tarvittavaa lainasummaa, takaisinmaksuaikaa ja yhteystietojasi. Näiden kohtien jälkeen sinut ohjataan varsinaiseen hakemukseen, jonka kautta arvioidaan lainanantokykysi.

Varsinaisessa hakemuksessa tiedustellaan tulojasi, menojasi sekä muita tärkeitä seikkoja, jonka pohjalta tehdään lainapäätös. Kun olet toimittanut kaikki Ferratumin pyytämät liitteet saat lainapäätöksen heti. Jos lainapäätös on myönteinen, rahat maksetaan ilmoittamallesi tilille heti tai viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa.

Ferratumin lainahakemuksessa vaaditaan muun muassa yhteystietojasi, bruttotuloja, asumiskuluja, mahdollisia omistuksia esimerkiksi mökkiä tai autoa ja tilinumeroa lainan maksamiseen. 

Lainan takaisinmaksaminen tapahtuu kerran kuukaudessa, lasku lähetetään sinulle Ferratumin toimesta. Vaihtoehtoisesti voit myös hoitaa lainan takaisinmaksamisen Ferratumin OmaTili-palvelun kautta tai tekstiviestilinkin kautta, voit valita maksutavan itse. Maksun suorittamisessa on tärkeää muistaa käyttää oikeaa viitenumeroa, jotta maksu kirjautuu oikein Ferratumille.

Ferratum tarjoaa myös yrityslainoja

Ferratum Groupin alla toimiva CapitalBox-brändi myöntää yrityslainoja 2000–250 000 euroon asti. Yrityslainojen takaisinmaksuajaksi voit saada pisimmillään 36 kuukautta ja koska kyseessä on reaalivakuudeton yrityslaina, vaaditaan siihen henkilötakausta.

Yrityslaina ei sisällä piilokuluja ja lainapäätös perustuu kassavirtaa. Lainan voit käyttää esimerkiksi uusien laitteiden hankintaan, uusien työntekijöiden palkkaamiseen tai toimintakapasiteetin kasvuun. 

Voit tutustua CapitalBoxin yrityslainoihin tarkemmin heidän verkkosivuiltaan.

Kokemuksia Ferratum palvelusta

Erilaisilla keskustelupalstoilla on puitu jonkin verran Ferratumin tarjoamia lainatuotteita ja käytettävyyttä. Ferratumin kokemuksia löytyy vuodesta 2009 asti niin foorumeilta kuin erinäisiltä vertailusivustoilta.

Ennen korkokaton astumista kuvioihin Ferratumin tarjoamia lainatuotteita pidettiin kohtuullisen kalliina ja korkeakorkoisina. Vuonna 2019 asetettiin ensimmäinen korkokattolaki, jonka seurauksena korkotaso laski kohtuullisemmaksi. 2019 asetettu korkokatto oli alkuun 20 %, jonka jälkeen 2020 vuotena sitä laskettiin uudelleen 10 prosenttiin. Näiden muutoksien jälkeen asiakkaat ovat antaneet positiivisia kokemuksia Ferratumista esimerkiksi edullisuuden takia.

Luettuamme keskustelupalstoja ja muita vastaavia sivustoja huomasimme, että positiiviset palautteet koskivat lähinnä nopeaa lainanmaksua tilille, korkokaton jälkeen lainan korkotaso alhainen 10 %, hyvä Chat-palvelu, laskutukseen liittyvissä asioissa voi soittaa ilmaiseen asiakaspalveluun.

Negatiiviset palautteet taas koskivat aikaisempia lainoja, joiden korko oli kohtuuttoman korkea ja korkokaton myötä lainanantokriteerien tiukentumista