Lendo kokemuksia

Lendo on yksi vanhimmista ja suurimmista lainanvälittäjistä, joka rantautui Suomen markkinoille 2014. Lendon käyttäminen on kuluttajille täysin maksutotna ja sen tarkoitus on tehdä lainan hakemisesta entistä sujuvampaa. Palvelun kautta pyydettyjen lainatarjouksien korot ja kulut ovat täysin samat kun hakisit suoraan pankilta. 

Lendon avulla tavoitat yhdellä hakemuksella kaikki tunnetut, Finanssivalvonnan alaisuudessa toimivat yhteistyöpankit ja muut luotonantajat. 

Täytä vain yksi hakemus

Sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, jonka avulla saat useita lainatarjouksia. Näet nopeasti mistä saisit edullisinta lainaa.

Rahat tilille alle vartissa

Saat useita lainatarjouksia heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Valitse itsellesi parhaiten sopiva laina. Rahat voit nostaa tilille heti.

100% kotimainen ja turvallinen

Täsmäluotto on täysin kotimainen lainapalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaat lainat. Kaikki liikenne on salattu turvallisesti SSL-yhteydellä.

5/5

Lainamäärä
500 – 60000 €

Maksuaika
1 – 15 v

Korko
4,5 – 10%

Siirtoaika
15 min

Lendo taustatiedot

Lendo tunnetaan yhtenä Pohjoismaiden suurimapan ja johtavana lainanvälittäjänä. Palvelun avulla lainan hakeminen on nopeaa ja yksinkertaista. Käyttäessäsi Lendoa lainan löytämiseen, ainoaksi tehtäväksi sinulle jää valinnan tekeminen saamistasi tarjouksista. 

jollekin kuluttajille palvelu voi olla tuttu tv-mainoksista, jollekin taas tuiki tuntematon. Mitä yhteistyöpankkeja Lendolla on kilpailutuksessa mukana ja miten palvelu käytännössä toimii? Keräsimme kaikki oleellisimmat asiat palvelunkäyttämisestä ja kokosimme ne yhdelle sivulle.

 • 2014 – Lendon lainavertailupalvelu tuotiin Suomen markkinoille
 • Lendo sijaitsee Helsingissä
 • Lendo on osa vakavaraista norjalaista Scibsted-konsernia
 • 1839 – Scibsted-konserni perustettiin
 • Scibsted-konserni on nykyään Pohjoismaiden suurin mediakonserni
 • Lendon lisäksi Suomessa Schibstedin tuotemerkkeihin kuuluu Tori.fi, Oikotie.fi, Hintaopas.fi ja Rakentaja.fi
 • Suomen lisäksi Lendon toimipaikkoina on myös Ruotsi, Norja, Tanska, Itävalta ja Espanja

Mitkä pankit ja rahoituslaitokset ovat Lendon kilpailutuksessa mukana?

Lendon sivujen päivityksen yhteydessä he lisäsivät tarkemmat tiedot yhteistyökumppaneistaan. Lendo tekee tiivistä yhteistyötä ainoastaan luotettavien pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa, jotta he pystyvät tarjoamaan parhaimmat rahoitusratkaisut asiakkaille. 

Kaikki yhteistyökumppanit ovat AVI:n, Finanssivalvonnan tai muun vastaavan alaisuudessa.

Lendo toimittaa hakemuksesi jopa 22 eri rahoitusalan toimijalle, joihin kuuluu muun muassa tunnetut Komplett Bank, Fixura, Saldo ja Credigo. Voit tarkistaa ajankohtaisen listauksen Lendon sivustolta kohdasta yhteistyökumppanit.

Lendon yhteistyökumppaneihin lukeutuu tällä hetkellä ainoastaan digipankkeja, ei yhtäkään perinteistä kivijalkapankkia. Palvelu pyrkii jatkuvasti lisäämään tarjontaansa uusia luotettavia yhteistyökumppaneita, joten listaa kannattaa jatkuvasti seurata. 

Vuoden sisällä useammat kivijalkapankit ovat laajentaneet toimintaansa lainavertailusivustoille tavoittaakseen laajemman asiakaskunnan.

Lainanvälityspalveluiden hyödyt

Käyttäessäsi lainanvälityspalveluita suuri etu piilee hinnoittelussa, lainojen hinnoittelu vaihtelee asiakaskohtaisesti ja se on aina henkilökohtainen. Vaikka vertailisit pankkien esittämää korkotasoa ja hinnoittelua, ei se anna kokonaiskuvaa. Sivustoilla esitetyt hinnat ovat suuntaa antavia, sillä jokaiselle asiakkaalle määräytyy oma korkotaso henkilötietojen sekä taloudellisen tilanteen perusteella.

Lendon tyylisten lainanvälityssivustojen ansiosta asiakas voi maksuttomasti ja sitomattomasti tarkistaa hänelle suunnatun korkotason. Lainanvälityspalveluiden ansiosta säästät rahaa ja aikaa, täyttämäsi hakemus lähetetään useille yhteistyöpankeille kilpailutettavaksi. 

Jos et hyödynnä kilpailutuspalvelua, joudut täyttämään jokaiseen palveluun erikseen hakemuksen, joka voi tuntua turhauttavalta ja aikaa vievältä.

Vaikka käyttäisit lainan löytämiseen välityspalvelua, ei se kuitenkaan takaa sitä, että saisit lainaa tietyllä korkotasolla. Lopullisen päätöksen korkotasosta, hinnoittelusta ja lainanmyöntökriteereistä tekee aina pankki tai rahoituslaitos. Joissain tilanteissa saamasi tarjouksien korko ja hinnoittelu voi olla yllättävänkin korkea, tällöin emme suosittele lainan hyväksymistä. 

Joskus Lendon yhteistyöpankit voivat katsoa, ettei asiakas ole luottokelvollinen tai lainanmyöntökriteerit eivät täyty, tällöin päätös voidaan hylätä eikä tarjouksia lähetetä.

Lendon kautta haettavien lainatarjouksien korko

Lendon tehtävänä on hoitaa lainaprosessissa ainoastaan kilpailutusosio, joten se ei voi vaikuttaa asiakkaalle myönnettävien lainojen korkotasoon tai muihin siihen liittyviin kriteereihin.

Korkotasoon vaikuttaa hakemuksessa täyttämäsi tiedot, joten mitä paremmaksi pankki arvioi takaisinmaksukykysi sitä paremmat lainaehdot sinun on mahdollista saada. Jokainen rahoituslaitos ja pankki on asettanut lainanmyöntämiselle tiettyjä ehtoja, joten jos et täytä niitä et myöskään välttämättä voi saada lainaa palvelun kautta. Voit kuitenkin kätevästi ja ilmaiseksi tarkistaa onko sinulla mahdollisuuksia vastaanottaa Lendon yhteistyöpankeilta lainatarjouksia ilman sitoumusta.

Lendon yhteistyökummpaneina toimivien pankkien korkotaso vaihtelee asiakaskohtaisesti, mutta tyypillisesti se lähtee 4,5 prosentista. Tavanomaisesti yhteistyöpankkien vakuudettomien lainojen korko on 4,9-10 prosentin väliltä.

Korkotasoon vaikuttaa myös vuonna 2019 asetettu korkokattolaki, joka laski lainojen nimelliskoron ensin 20 prosenttiin, jonka jälkeen vuonna 2020 se leikattiin puoliksi 10 prosenttiin. Väliaikainen korkokattolaki on tämänhetkisten tietojen perusteella voimassa 2021 syyskuun loppuun asti.

Esimerkki lainattu Lendon sivustolta: Lainasumma 500 euroa ja takaisinmaksuaika 1 vuosi. Nimelliskorko 10 % ja todellinen vuosikorko 10. Tällöin lainan kokonaiskustannukset tulisivat olemaan 527 euroa. Tähän summaan ei ole laskettu mahdollisia avaus- tai tilinhoitomaksuja.

Yhdistelylaina Lendon kautta

Lendon lainatarjontaan kuuluu myös suosittu yhdistelylaina, joka auttaa parantamaan taloudellista tilannetta. Yhdistelylainaa kannattaa harkita silloin kun maksat useaa lainaa, osamaksuja tai luottokorttivelkaa. Lendon kaltaisia sivustoja käytetään kilpailutuksen lisäksi yhdistelylainan hakemiseen.

Yhdistämällä lainat yhdeksi pystyt tuomaan säästöjä, kun maksettavana on enää yhden lainan korot ja muut kustannukset. Usein useammat pienet lainat tulevat paljon kalliimmaksi kuin yksi isompi laina. Pienlainat ja pikavipit ovat usein korkeakorkoisia ja kalliita, joten tässä tapauksessa järkevämpää on hakea edullinen ja isompi laina.

Lainojen yhdistäminen ei ole kaikissa tapauksissa aina järkevä ratkaisu, useimmat sitä käyttäneet ovat kuitenkin pystyneet säästämään useita satoja euroja vuodessa. Yhdistelylainaa ei siis kannata hakea ennen kuin olet laskenut nykyisten lainojesi kustannukset yhteen ja vertaillut niitä uuteen lainaan.

Yhdistelylainan hyötyjä:

 • Korvaat edullisemmalla lainalla kalliit korkeakorkoiset pikavipit ja pienlainat
 • Säästät kuukaudessa rahaa lainanhoitokustannuksissa
 • Saat jopa 22 eri luotonantajalta lainatarjouksia
 • Ilmainen ja sitomaton hakemus
 • Muistettavanasi on useiden eräpäivien sijaan yksi

Saat Lendolta yhdistelylainan vastauksen jopa 1 minuutissa

Lendon tarjoamat lainatuotteet

Lendo tarjoaa vakuudettomia lainoja 500 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Lopullisen päätöksen myönnetystä lainasummasta tekee pankki tai rahoituslaitos. Lainaa on mahdollista hakea monenlaisiin tarpeisiin.

Lendo kysyy ennen varsinaisen hakemuksen täyttämistä lainankäyttötarkoitusta, mutta listasta löytyy myös kohta ”muut”, joten voit valita sen, jos et ole 100 % varma mihin lainasi käytät.

Kaikille Lendon tarjoamille lainoille on mahdollista saada takaisinmaksuaikaa 1 vuodesta jopa 15 vuoteen asti. Valitsemasi takaisinmaksuaikataulu vaikuttaa lainan kuukausierän määrään sekä todelliseen vuosikorkoon. 

Halutessasi voit maksaa lainan takaisin sovittua nopeammin tai tehdä ylimääräisiä lyhennyseriä, jos esimerkiksi tiedät, että kyseiseltä kuukaudelta jää enemmän ylimääräistä rahaa.

Kilpailutuksen tekeminen

Voit käyttää Lendon tarjoamia palveluita, kunhan olet vähintään 20-vuotias, asut vakituisesti Suomessa ja omaat säännölliset sekä riittävät palkka- tai eläketulot. Kilpailutus aloitetaan Lendon verkkosivuilta valitsemalla tarvittava lainasumma ja takaisinmaksuaika. Tämän jälkeen sinut ohjataan hakemukseen, johon täytät henkilötunnuksesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, koulutusasteen, siviilisääty jne. Täytettyäsi henkilötiedot pääset kirjaamaan asumistiedot, työtilanteen ja nykyiset lainat.

Kun valitset sopivaa laina-aikaa, suosittelemme valitsemaan realistisen omaan talouteen sopivan. Takaisinmaksuaikataulu ei saa olla liian pitkä mutta ei myöskään liian lyhyt, jotta taloudellinen tilanne ei heikkene äkillisesti.

Näiden tietojen jälkeen voit jäädä odottelemaan mahdollisia tarjouksia, jotka näet kirjautumalla Lendon omille sivuille salasana sinulle lähetetään tekstiviestitse. Tarjoukset säilyvät palvelussa 30 päivän ajan ja vaikka mikään saamistasi tarjouksista ei miellyttänyt voit jättää ne palveluun vanhenemaan.

Jos löysit tarjouksista itsellesi sopivan vaihtoehdon, siirry solmimaan sopimus sähköisellä allekirjoituksella verkkopankkitunnuksillasi. Tällöin sopimus syntyy sinun ja valitun pankin välille ja Lendo poistuu kuvioista. 

Tyypillisesti laina maksetaan tilille 1-2 arkipäivän kuluessa hyväksytyn päätöksen saamisesta. Jos kyseessä on pienempi satojen eurojen lainasumma voit saada sen parhaimmillaan tilillesi samana päivänä. Suuremmat lainasummat voivat vaatia erinnäisiä liitteitä esimeriksi todistuksia tuloistasi.