Omalaina kokemuksia

Omalaina.fi on oiva palvelu asiakkaille, jotka haluavat löytää lainaa netistä. Palvelun avulla pystyt säästämään huomattavan summan rahaa koroissa ja sivukuluissa. Omalaina on 100% kotimainen ja turvallinen palvelu, jolla on yli 300 000 asiakasta Suomessa.

Palvelu etsii asiakkaalle parhaimmat lainatarjoukset kilpailutuksella, jossa on mukana yli 30 luotettavaa finanssialan toimijaa. Sivuston käyttäminen on täysin maksutonta eikä se sido sinua lainan ottamiseen ennenkuin päätät allekirjoittaa lainasopimuksen. 

Täytä vain yksi hakemus

Sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, jonka avulla saat useita lainatarjouksia. Näet nopeasti mistä saisit edullisinta lainaa.

Rahat tilille alle vartissa

Saat useita lainatarjouksia heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Valitse itsellesi parhaiten sopiva laina. Rahat voit nostaa tilille heti.

100% kotimainen ja turvallinen

Täsmäluotto on täysin kotimainen lainapalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaat lainat. Kaikki liikenne on salattu turvallisesti SSL-yhteydellä.

5/5

Lainamäärä
1000 – 60000 €

Maksuaika
1 – 15 v

Korko
4,19 – 20%

Siirtoaika
15 min

Omalaina taustatiedot

Yhä useampi suomalainen haluaa tehdä lainojenkilpailuttamisen verkossa ilman konttorissa asioimista. Omalaina.fi lukeutuu yhdeksi suosituimmaksi palveluksi, jonka kautta voit kilpailuttaa lainahakemuksesi useiden luotettavien pankkien avulla.

Olet varmasti törmännyt kyseiseen lainapalveluun tv-mainoksessa, jota he ovat ahkerasti näyttäneet suomalaisten televisioissa. Jos Omalaina on sinulle vielä tuntematon, luettuasi tämän esittelytekstin tiedät kyseisestä palvelusta enemmän.

  • 2012Omalaina perustettiin
  • Palvelun taustalla toimii yhtiö LVS Brokers Oy
  • Osakeyhtiö toimii Helsingistä käsin
  • Helsingin lisäksi toimintaa on myös Turussa ja Puolassa
  • Tunnetun Omalainan lisäksi LVS Brokersin brändeihin lukeutuu myös Suomenyhdistelylaina
  • 100 % luotettava suomalainen palvelu

Voinko saada Omalainan kautta lainaa?

Tähän kysymykseen ei ole olemassa yhtä ja oikeaa vastausta, sillä myönteisen lainapäätöksen saamiseen vaikuttaa useat eri tekijät. Omalaina ei siis ole lainanmyöntäjä, vaan se hoitaa kilpailutusprosessin jopa 30 eri luotonantajan avulla. 

Tästä syystä palvelulla ei ole saa eikä arpaa siitä voiko asiakas saada myönteisen vai kielteisen päätöksen, valittu pankki hoitaa sen asian.

Omalainan tarkoituksena on auttaa hakijaa säästämään aikaa ja rahaa. Sinun tulee ainoastaan täyttää yksi hakemus, joka lähetetään useille pankeille ja rahoituslaitoksille kilpailutettavaksi, pystyt vastaanottamaan yhden tarjouksen sijaan useita, joista voit valita itsellesi parhaimman ja edullisimman. 

Jos et hyödynnä kilpailutuspalveluita joudut täyttämään manuaalisesti jopa 10 hakemusta jokaiseen palveluun, joka voi viedä aikaa jopa useita päiviä.

Omalainan yhteistyökumppaneita on ehtinyt vuosien varrella kerääntymään jo 35, johon kuuluu suomalaisille tuttuja kivijalkapankkeja kuten esimerkiksi POP pankki ja Aktia. Voit tutustua Omalainan kaikkiin yhteistyökumppaneihin heidän verkkosivustonsa kautta.

Jokainen luotonmyöntäjä on asettanut lainan saamiselle erilaisia kriteerejä, jotka hakijan tulee täyttää. Yleisimpiä perusvaatimuksia on täysi-ikäisyys ja riittävät sekä säännölliset tulot. Hakemuksen lähettämisen jälkeen vastaanotat lainatarjouksia vain sellaisilta pankeilta, joiden kriteerit täytät.

Miten palvelun käyttäminen voi olla maksutonta?

Omalainan käyttäminen kuluttajille on täysin maksutonta, sillä se saa palkkionsa yhteistyöpankeilta, joiden lainoja sivuston kautta kilpailutetaan. 

Jos siis päädyt tekemään kilpailutuksen Omalainan kautta ja hyväksyt jonkun saamistasi tarjouksista, tällöin kyseinen pankki maksaa Omalainalle pienen palkkion uudesta asiakkuudesta. 

Tämä toimintamalli ei ole pankeille se kannattavin, sillä järkevin tapahan olisi löytää uusi asiakas ilman ylimääräisen palkkion maksamista kilpailutussivustoille. Eri luotonmyöntäjät kuitenkin haluavat tehdä yhteistyötä Omalainan tapaisten sivustojen kanssa, silloin he tavoittavat laajemman asiakaskunnan.

Myös asiakkaan näkökulmasta katsottuna kilpailutuksen jättämättä tekeminen voi tulla kalliiksi, sillä luottojen koroissa on suuria eroja. Halutessasi voit tehdä kilpailutusprosessin itse, mutta siinä tapauksessa siihen pitää uhrata enemmän aikaa, kun joudut yhden sijaan täyttämään useita kymmeniä hakemuksia.

Hyödyntääkö useammat hakijat vertailupalveluita?

Useammat kilpailutussivustot kirjaavat asiakkaiden nähtäväksi kävijämäärät ja näin on myös Omalaina tehnyt. Sivuston mukaan palvelua on käyttänyt jo 300 000 asiakasta vuoteen 2020 mennessä. 

Tämä luku ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä se on vain kilpailutussivuston käyttäjien lukumäärä, välttämättä kaikki ei ole saanut pankilta hyväksyttyä lainapäätöstä.

Omalaina on kasvattanut suosiotaan ja se kuuluu Suomen suosituimpien kilpailutussivustojen joukkoon kotimaisuuden ja luotettavuuden takia. Muita vastaavia ja suosittuja vastaavanlaisia sivustoja on esimerkiksi Rahalaitos ja Lendo. 

Kuitenkin Omalaina erottuu joukosta jopa 30 yhteistyöpankilla, joka on huomattavasti kilpailijoita suurempi tarjonta. Mitä enemmän sivustolla on yhteistyökumppaneita, sitä todennäköisempää on saada myönteinen lainapäätös.

Omalainan yhteistyökumppanit

Omalainan yhteistyökummpaneihin lukeutuu tunnettuja ja turvallisia yksityisiä luotonmyöntäjiä, kivijalkapankkeja ja netissä toimivia digipankkeja. 

Omalainan yhteistyölistaan ei ole aikaisemmin kuulunut kivijalkapankkeja, mutta nykyisin löydät sieltä tutut sekä turvalliset Aktian, POP Pankin ja Nordean.

Pankkien lisäksi listasta löytyy luotettavia digipankkeja mm. Bugbank, Instabank, Fellow Finance ja monta muuta.

Millainen on lainatarjouksien korko?

Omalaina ei siis ole luotonmyöntäjä vaan se hoitaa lainanhakuprosessin kilpailutuksen, joten se ei voi itse vaikuttaa lainatarjouksissa esitettyihin korkoihin ja muihin kustannuksiin. Korko ja kustannukset vaihtelevat pankin ja asiakkaan antamien tietojen mukaan.

 Jos asiakkaan lainanantokyky on loistava on hänellä paremmat mahdollisuudet saada edullista lainaa, joka myös sisältää kohtuullisemmat ehdot.

Omalaina ilmoittaa sivustollaan lainatarjouksien koron olevan tyypillisesti 4,19 ja 20 prosentin väliltä, kuitenkaan kyseinen maksimikorko ei ole tällä hetkellä mahdollinen koronapandemian tuoman korkokaton takia. 

2021 syyskuuhun asti tarjottavien lainojen nimelliskorko ei voi olla yli 10 %, tämän jälkeen korko palautuu luottosopimuksen mukaiseksi.

Maksimikoron lisäksi lainojen muut kustannukset eivät voi olla yli 150 euroa vuodessa. Muihin kustannuksiin lukeutuu tilinhoitopalkkiot tai avausmaksut.

Tarkemmat tiedot korkotasosta saat vasta täytettyäsi maksuttoman hakemuksen. Nykyistä korkokattolakia kannattaa hyödyntää, sillä lainaa voi saada aikaisempaa edullisemmin. 

Kilpailutuksen avulla pystyt jättämään ulkopuolelle ylihintaiset korkeakorkoiset lainat ja saat vertailtavaksi vain ne parhaimmat sekä edullisimmat.

Yhdistelylainan kilpailuttaminen Omalainan avulla

 Omalainan avulla pystyt myös kilpailuttamaan nykyiset kalliit lainasi yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Yhdistelylaina auttaa esimerkiksi kalliiden pikavippien, osamaksujen ja muiden vastaavien luottojen kustannuksien alentamiseen. 

Aikaisemmin saatoit maksaa useiden avoimien luottojen tai laskujen korkoja ja kustannuksia, jotka voi kerryttää kuukausitasolla maksettavaa saldoa kohtuullisen korkeaksi.

Yhdistelylainan avulla voit saada taloutesi tasapainoon ja pysyt paremmin kärryillä, miten paljon ja mihin rahaa menee kuukaudessa. 

Monet pienet lainat voivat sisältää erilaisia niin sanottuja ylimääräisiä kustannuksia kuten esimerkiksi tilinhoitomaksuja tai laskutuspalkkioita. Näiden piilokustannuksien takia kuukausittaisista menoista voi olla vaikeaa pysyä kartalla.

Kun teet lainahakemusta Omalainan kautta, sinulta kysytään käyttötarkoitusta. Yhtenä vaihtoehtona listasta löytyy lainojenyhdistäminen. Yhdistelylainan avulla pystyt myös pidentämään lainan takaisinmaksuaikaa, jolloin samanaikaisesti pienennät todellista vuosikorkoa. 

Näiden positiivisten asioiden lisäksi muistettavanasi on usean eräpäivän sijaan vain yksi. Se helpottaa sinua muiden kuukausittaisten menojen suunnittelemisessa.

Omalaina tarjoaa myös yrityslainaa

Pääsääntöisesti Omalainan kautta on pystynyt hakemaan kuluttajille suunnattuja luottoja, mutta vuoden 2020 jälkeen palvelu listasi tarjontaansa myös yrityslainat.

Omalainan yritysrahoitusta tarjoaviin palveluihin lukeutuu jo yli 10 toimijaa, joiden kautta voit hakea pienemmille ja suuremmille yrityksille suunnattuja luottoja.

Suurin osa yritysrahoituspalveluista tarjoaa pääsääntöisesti pienempään tarpeeseen suunnattuja lainoja, mutta listasta löytyy myös muutama, josta voit hakea jopa miljoonien eurojen yrityslainoja. Palvelun kautta voit hakea yrityslainaa 1000 eurosta jopa 8000 000 euroon asti 3 kuukauden-8 vuoden takaisinmaksuajalla.

Yrityslainojen korko ja muut kulut riippuvat lainaa hakevan yrityksen luottokelpoisuudesta. Luottokelpoisuuteen vaikuttavia tekijöitä on esimerkiksi yrityksen ikä, vakavaraisuus, rekisteröidyt maksuhäiriöt, olemassa olevat asiakassuhteet ja arvio yrityksen tulevaisuuden näkymistä.

 Omalainan kautta haetut yrityslainat ovat täysin vakuudettomia.

Kuka voi käyttää palvelua?

Voit käyttää Omalainan tarjoamia palveluita, kunhan täytät seuraavat kriteerit:
 
  • Olet vähintään 18-vuotias
  • Luottotiedot tulee olla puhtaat eikä aikaisempia voimassa olevia merkintöjä hyväksytä
  • Käytössäsi tulee olla suomalainen pankkitili ja henkilöturvatunnus

Edellä mainitut kriteerit ovat vain Omalainan omat asettamat ehdot lainojen kilpailuttamiselle. Näiden lisäksi joillain pankeilla ja rahoituslaitoksilla voi olla vielä tiukemmat vaateet lainan myöntämiselle. 

Sinulle ei kuitenkaan esitetä niiden pankkien tarjouksia, joiden ehtoja et täytä, joten jos olet täysi-ikäinen eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintöjä voit täyttää hakemuksen ja katsoa onko sinun mahdollista saada lainaa.