Rahalaitos kokemuksia

Rahalaitos on suomalainen lainanvälityspalvelu, joka on toiminut alalla jo vuodesta 2011 lähtien. Lainan hakemista ja lainojen kilpailuttamista kehitetään jatkuvasti asiakkaille entistä paremmaksi. Palvelu on 100 % kotimainen ja luotettava osana Eone Oy:tä. 

Täytä vain yksi hakemus

Sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus, jonka avulla saat useita lainatarjouksia. Näet nopeasti mistä saisit edullisinta lainaa.

Rahat tilille alle vartissa

Saat useita lainatarjouksia heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Valitse itsellesi parhaiten sopiva laina. Rahat voit nostaa tilille heti.

100% kotimainen ja turvallinen

Täsmäluotto on täysin kotimainen lainapalvelu, joka auttaa sinua löytämään parhaat lainat. Kaikki liikenne on salattu turvallisesti SSL-yhteydellä.

5/5

Lainamäärä
500 – 70000€

Maksuaika
1 – 15 v

Korko
4,5 – 20%

Siirtoaika
15 min

Rahalaitos taustatiedot

Rahalaitos on yksi tunnetuimmista lainanvälittäjistä, jonka jokainen suomalainen voi muistaa television mainoskatkoilta. Palvelu on ehtinyt kilpailuttamaan kuluttajien kulutusluottoja jo kymmenen vuoden ajan, joten se todellakin tietää miten prosessi tehdään mutkattomasti. Joillekin lainaa hakeville kilpailuttaminen voi olla vieras termi eikä sen toimintatavoista tiedetä tarkasti. 

Keräsimme tähän sivustolle tärkeimmät asiat Rahalaitoksesta ja lainojen kilpailuttamisesta. 

  • 2011 – Rahalaitos perustettiin
  • Taustalla operoi tamperelainen Eone Oy
  • Eone Oy on perustettu vuonna 2011
  • Pitkäaikaisin Suomessa toimiva lainanvälittäjä
  • Luotettava ja turvallinen kotimainen palvelu

Onko palvelun käyttäminen maksutonta?

Rahalaitoksen palveluiden käyttäminen kuluttajille on täysin maksutonta, tämä seikka voi herättää kysymyksiä. Miten muka palvelu voi olla maksuton? Mitä hyötyä on ylläpitää järjestelmää, josta ei saa palkkiota?

Maksuttomuus perustuu siihen, että Rahalaitos saa yhteistyöpankeilta palkkion jokaisesta uudesta asiakkaasta mitä he saavat värvättyä. Tämän takia kuluttajat voivat tehdä kilpailutuksen täysin maksuttomasti siihen asti, kunnes pankilta saatu tarjous päätetään hyväksyä. 

Jos siis päädyt vertailemaan lainatarjouksia Rahalaitoksen kautta ja päätät hyväksyä jonkin saamistasi tarjouksista, valitsemasi pankki maksaa palvelulle pienen korvauksen siitä, että he ovat saaneet hommattua uuden potentiaalisen asiakkaan.

Rahalaitos ei siis ole lainanmyöntäjä, vaan se hoitaa asiakkaan puolesta aikaa vievän kilpailutusprosessin. Asiakkaan ainoaksi tehtäväksi jää vertailla saamiaan lainatarjouksia ja valita niistä itselleen paras sekä edullisin vaihtoehto. 

Vaikka käyttäisit lainanvälityspalveluita saadaksesi mahdollisimman monta lainatarjousta, ei se aina takaa sitä, että saisit niitä useamman ja että jokainen sisältäisi tietyn korkotason. Lopullisen päätöksen luotonmyöntämisestä tekee valittu pankki.

Miksi käyttäisin Rahalaitosta korkotason tarkistamiseen?

Monet asiakkaat voivat miettiä sitä, että mitä hyötyä on käyttää Rahalaitosta tai vastaavia lainanvälityspalveluita oman korkotason tarkistamiseen. Miksi asiakas ei voi itse tarkistaa korkoa ja muita kustannuksia rahoituslaitoksien omilta verkkosivuilta? Tähän on olemassa yksinkertainen vastaus. Kaikkien pankkien ja rahoituslaitoksien sivustolla esitetyt korot ja kustannukset ovat suuntaa antavia, lainakustannukset eivät ole samat kaikille asiakkaille.

Lopullisen korkotason ja hinnoittelun saat vasta annettuasi tarkemmat henkilötiedot, jonka avulla pankki pystyy arvioimaan lainanantokykysi. Rahalaitos antaa mahdollisuuden saada useilta lainanmyöntäjiltä tarjoukset vain yhdellä hakemuksella.

 Lainanvälityspalveluiden käyttämisestä on paljonkin hyötyä, se säästää aikaa ja rahaa. Muuten joutuisit täyttämään jokaiseen palveluun oman hakemuksen ja pahimmillaan lainanhakuprosessi veisi useamman päivän. Jos pelkästään tarkastelet jokaisen pankin tai rahoituslaitoksen sivustolla esitettäviä korkotasoja, et saa kokonaiskuvaa siitä kumpi vaihtoehdoista olisi edullisempi.

Lainakulut voivat muodostua seuraavista asioista:

  • Tarvittava lainasumma ja takaisinmaksuaika
  • Työsuhde (vakituinen, osa-aikainen, työtön, opiskelija jne.)
  • Nykyiset velat

Täytettyäsi hakemuksen ja lähetettyäsi sen eteenpäin voit saada ensimmäiset lainatarjoukset eteesi välittömästi. Tutustu saamiisi tarjouksiin rauhassa, vaikka kotisohvaltasi ja jos joku niistä miellytti tai vastasi tarpeitasi, voit hyväksyä sen kätevästi sähköisesti joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jos lainatarjouksien korkotaso tai muu hinnoittelu ei miellyttänyt tai se oli turhan kallis, älä ota lainaa. Rahalaitoksien ja muiden vastaavien palveluiden käyttäminen on asiakkaalle maksutonta ja ei-sitovaa.

Sivustojen avulla pystyt tarkistamaan minkälaisella korolla sinun olisi mahdollista saada lainaa ilman, että sitoudun lainan ottamiseen.

Kilpailutettujen lainatarjouksien korkotaso

Edellisessä osiossa kävimmekin vähän läpi tätä asiaa ja sitä että lainatarjouksien korkotasot annetaan asiakkaille henkilökohtaisesti. Rahalaitoksen ainoana tehtävänä on kilpailuttaa ja toimia pankin sekä asiakkaan välikätenä, joten se ei voi vaikuttaa asiakkaalle myönnettävän lainan korkoon.

Rahalaitoksen sivustolla käy ilmi, että kaikkien yhteistyöpankkien tarjottavien lainojen korot pyörivät 4,5-20 prosentin välillä. Useimmin vakuudettomien lainojen korot ovat maksimissaan 15 prosenttia, joka vaihtelee pankin mukaan.

Jos hakijan taloudellinen tilanne on hyvä, aikaisempia avoimia velkoja ei ole ja tulot ovat säännölliset, on hänellä hyvät mahdollisuudet saada kilpailukykyistä lainaa.

Käyttäessäsi kilpailutuspalveluita huomioithan, että väliaikaisen korkokaton takia lainojen nimelliskorko ei voi olla yli 10 prosenttia. Väliaikainen korkokatto on voimassa syyskuuhun 2021, jonka jälkeen korko palautuu lainasopimuksen mukaiseksi.

Rahalaitoksen esittelemien pankkien tarjoamat lainat ovat täysin vakuudettomia, joten niihin ei vaadita pantiksi mitään omaisuutta eikä henkilötakaajia. Vakuudettomat lainat ovat pankille aina suurempi riski tehdä luottotappiota esimerkiksi tilanteessa, jossa asiakas ei selviydy lainan takaisinmaksamisesta. Tästä syystä vakuudettomien lainojen korot ovat korkeammat mitä vakuudellisten lainojen.

Alentaako yhdistelylaina lainakustannuksia?

Yhdistelylainasta saadut hyödyt riippuvat asiakkaasta ja siitä minkälaisia avoimia velkoja hänellä on. Joissain tilanteissa yhdistelylainasta voi olla jopa enemmän haittaa, kun hyötyä nämä seikat kannattaa selvittää perusteellisesti ennen yhdistelylainan hakemista. 

Pääasiassa asiakkailla on pelkästään positiivisia kokemuksia yhdistelylainan käyttämisestä, joten sen hakemista kannattaa harkita.

Yhdistelylainan hakeminen on ajankohtaista ja järkevää jos sinulla on useita pienlainoja, pikavippejä tai muita korkeakorkoisia avoimia lainoja. Yleensä pienlainojen korot ja muut kustannukset ovat paljon suuremmat mitä perinteisissä kulutusluotoissa. 

Nykyisen korkokattolain takia voit saada vielä edullisempaa yhdistelylainaa. Sen avulla sinun ei tarvitse maksaa jokaisen avoimen lainan sivukuluja kuten esimerkiksi tilinhoitopalkkioita.

 Usein myös isompaan lainaan on mahdollista saada pidempi takaisinmaksuaika, jolloin kuukausierät eivät pääse kipuamaan liian korkeiksi. Rahan lisäksi säästät myös aikaasi, kun useiden kuukausittaisten lainalyhennyksien sijaan maksettavanasi on enää yksi.

Parhaimmassa tapauksessa yhdistelylainan avulla saat taloutesi tasapainoon ja rahaa jää myös muuhun järkevään tai pakolliseen asiaan. Kun harkitset yhdistelylainaa, tärkeintä on selvittää ensin nykyisten lainojesi kustannukset. Tällä tavalla pystyt vertailemaan tuleeko lainojenyhdistäminen yhtään halvemmaksi. 

Tämä seikka ei ole takuuvarma, joten emme suosittele hakemaan yhdistelylainaa, jos se ei tule aikaisempia lainoja halvemmaksi.

Lainavertailun tekeminen Rahalaitoksella

Lainavertailuprosessin tekeminen Rahalaitoksella vaatii tiettyjen kriteereiden täyttämistä. Hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias ja vuositulot pitää olla yli 7200 euroa. Palvelu ei hyväksy aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä, joten luottotiedot tulee olla puhtaat.

Lainanhakuprosessin rahalaitoksen kautta alkaa hakemuksen täyttämisellä verkkosivujen kautta. Kirjaa ensin tarvittava lainasumma ja takaisinmaksuaika, jonka jälkeen sinut ohjataan henkilötietojen täyttämiseen. 

Täytä hakemukseen nimesi, henkilötunnuksesi, sähköpostiosoitteesi ja asumistiedot. Palvelu haluaa myös tietää työtilanteesi eli oletko opiskelija, työssäkäyvä, eläkeläinen ja onko työsuhteesi vakituinen, osa-aikainen vai määräaikainen.

Näiden edellä mainittujen tietojen jälkeen sinut ohjataan varsinaiseen hakemukseen, jonka pohjalta lainanantokykysi määritellään. Rahalaitos haluaa tietää onko sinulla avoimia lainoja ja minkälainen on tulojesi sekä menojesi välinne suhde. Nämä tiedot pankki tai rahoituslaitos tarvitsee tehdäkseen sinusta luottoarvion ja minkälainen korkotaso sinulle myönnetään.

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt hakemuksesi, saat välittömästi tiedon pystytkö vastaanottamaan lainatarjouksia Rahalaitoksen yhteistyökumppaneilta. Jos saat myönteisen päätöksen, tulee ensimmäisistä lainatarjouksista ilmoitus sähköpostiin. 

Voit vertailla lainatarjouksia kätevästi kirjautumalla Rahalaitoksen omaan palveluun heidän verkkosivujen kautta. Saat salasanan sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Jos jokin saamistasi tarjouksista miellytti ja vastasi odotuksiasi, voit hyväksyä sen sähköisellä allekirjoituksella verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos mikään tarjouksista ei ollut riittävän edullinen tai hyvä, voit päättää lainanhakuprosessin. 

Tarjoukset voit jättää vanhenemaan eikä niitä tarvitse erikseen hylätä. Rahalaitoksen palveluiden käyttäminen on täysin maksutonta eikä se sido mihinkään. Voit siis täyttää ilmaisen hakemuksen ja tarkistaa millainen on korkotasosi.

Useimmat pankit ja rahoituslaitokset maksavat rahat asiakkaan tilille 1-2 arkipäivän kuluessa lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Nopeimmillaan rahanmaksut voivat tapahtua jopa samana päivänä, siihen kuitenkin vaikuttaa se mihin aikaan ja minä päivänä haet lainaa.